ua en ru

Суд обрав запобіжний захід Дубінському

Суд обрав запобіжний захід Дубінському Фото: Олександр Дубінський, нардеп (Віталій Носач, РБК-Україна)

Суд вирішив обрати запобіжний захід народному депутату України Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату у вигляді утримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Засідання проходило у закритому режимі.

В Офісі Генерального прокурора підтвердили, що народного депутата України, підозрюваного у державній зраді, взято під варту. За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – утримання під вартою терміном на 60 діб.

Зазначається, що Дубінський буде знаходитись у СІЗО до 12 січня 2024 року включно.

Що передувало

Нагадаємо, сьогодні, 13 листопада, джерела РБК-Україна повідомили, що правоохоронці прийшли з обшуками до народного депутата Олександра Дубінського, який перебуває під домашнім арештом. Такий запобіжний захід нардепу обрали після того, як його почали підозрювати в організації схеми для ухилянтів.

Після обшуків Служба безпеки України повідомила про підозру Дубінському у державній зраді. За інформацією правоохоронців, парламентар міг входити до складу злочинної організації, яку сформувало російське Головне розвідувальне управління.

Головними завданнями такої організації були: розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені.

Таким чином, нардепу загрожує до 15 років в'язниці.