ua en ru

Страта українського захисника: прем'єр Британії закликав притягнути винних до відповідальності

Страта українського захисника: прем'єр Британії закликав притягнути винних до відповідальності Фото: прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак (Getty Image)

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак закликав притягнути винних у жорстокій страті українського військовослужбовця до відповідальності.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

У телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським Сунак назвав відео обезголовлення "жахливим".

Прем'єр Британії також віддав належне зусиллям українських військових у Бахмуті.

Окрім того, лідери обговорили зусилля щодо прискорення військової підтримки України. Прем'єр-міністр сказав, що Британія та її союзники повинні продовжувати забезпечувати Україну якомога сильнішу позицію, щоб розвивати свої останні успіхи на полі бою. Так, це включає підвищення оперативної сумісності з НАТО як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Наприкінці розмови лідери домовилися "залишатися в тісному контакті".

Оновлено

Зеленський також зазначив, що поговорив з Сунаком про ситуацію на фронті, оборонні потреби України та посилення підтримки, а також про плановані міжнародні заходи.

"Подякував за засудження нелюдської страти українського воїна. Спільно маємо зупинити агресора та покласти край терору!" - додав президент.

Нагадаємо, нещодавно у мережі з'явилося відео жорстокої страти росіянами українського військового, де окупанти обезголовлюють полоненого.

СБУ розпочала розслідування жорстоко вбивства українця, а Міноборони заявило, що особу страченого полоненого встановлюють.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.