ua en ru

США відстежують військові зв'язки Росії з іншими країнами, - Пентагон

США відстежують військові зв'язки Росії з іншими країнами, - Пентагон Фото: заступник речника Міноборони США Сабріна Сінгх (Getty Images)

Сполучені Штати уважно відстежують військову співпрацю Російської Федерації з Іраном та Північною Кореєю і будуть реагувати на спроби інших країн посилити військово-промисловий потенціал держави-агресора.

Про це заявила заступник речника Міноборони США Сабріна Сінгх, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг чиновника у Пентагоні.

За її словами, Вашингтон стурбований поглибленням відносин між КНДР, Росією й Іраном.

"Ці зусилля підживлюють росіян на полі бою в Україні, вони продовжують вести незаконну війну, вбиваючи невинних українських цивільних", - сказала представник Пентагону.

Сінгх зазначила, що США продовжують відстежувати ситуацію та посилюють взаємодію з союзниками у регіоні. Також вона зазначила, що Вашингтон надає Україні потрібну для фронту зброю і запроваджує санкції проти тих, хто допомагає Росії у війні.

Водночас представник Пентагону не підтвердила інформацію про те, що КНДР відрядила своїх громадян для війни на боці Росії проти України.