ua en ru

США шукають нові способи дотримання санкцій проти Північної Кореї

США шукають нові способи дотримання санкцій проти Північної Кореї Фото: посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд (Getty Images)

США та їхні союзники шукають нові способи забезпечення дотримання санкцій проти Північної Кореї. Вашингтон побоюється, що Пхеньян тепер може бути сміливішим у просуванні своєї програми озброєнь.

Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Минулого місяця Росія наклала вето на щорічне продовження повноважень групи експертів, яка протягом 15 років стежила за виконанням резолюцій Ради Безпеки ООН, спрямованих проти Північної Кореї у зв'язку з її ядерною програмою і програмою створення балістичних ракет.

Томас-Грінфілд заявила, що Сполучені Штати працюють над альтернативними варіантами складання доповідей про санкції у співпраці з союзниками.

Північна Корея стверджує, що її ракетні та ядерні програми призначені для захисту від зовнішніх загроз, таких як США і Південна Корея. Вона засуджує санкції як посягання на її суверенітет.

На зустрічі з президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем і міністром закордонних справ Чо Тхе Юлем американська дипломатка заявила, що підтримує зусилля Південної Кореї зі стримування північнокорейських програм і просування прав у державі-відлюднику.