ua en ru

США передали Україні зброю та боєприпаси, вилучені під час перевезення до Ємену

США передали Україні зброю та боєприпаси, вилучені під час перевезення до Ємену Ілюстративне фото (Getty Images)

Сполучені Штати передали Україні 5 тисяч автоматів і понад 500 тисяч набоїв, які було вилучено під час перевезення до Ємену.

Про це заявило Центральне командування Збройних сил США, повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення CENTCOM у Twitter.

"4 квітня 2024 року уряд США передав українським збройним силам понад 5 000 автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 та понад 500 000 набоїв калібру 7,62 мм. Цієї кількості боєприпасів достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду", - йдеться в повідомленні.

У командуванні вважають, що ця зброя допоможе Україні захиститися від вторгнення Росії.

Зазначається, що уряд США отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023 року внаслідок цивільного конфіскаційного позову Міністерства юстиції до Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР).

"Спочатку ці боєприпаси вилучило Центральне командування США і військово-морські сили партнерів із чотирьох окремих транзитних суден без громадянства в період із 22 травня 2021 року до 15 лютого 2023 року. Боєприпаси було передано КВІР хуситів у Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН", - ідеться в повідомленні.