ua en ru

США очікують на контрнаступ ЗСУ навесні: буде вікно можливостей, аби перейняти ініціативу

США очікують на контрнаступ ЗСУ навесні: буде вікно можливостей, аби перейняти ініціативу Фото: міністр оборони США Ллойд Остін (Getty Images)

США очікують, що навесні українські військові перейдуть у контрнаступ. У Пентагоні сподіваються, що Україна матиме вікно можливостей, аби перейняти ініціативу на полі бою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави Пентагону Ллойда Остіна на брифінгу.

Він зазначив, що Росія посилає велику кількість нових вояків на територію України. При цьому вони погано оснащені і через це зазнають багато втрат.

"Дуже важливо зараз, щоб був створений імпульс для допомоги Україні для того, щоб на полі бою склалися такі умови, які будуть вигідні Україні. І тому ми очікуємо побачити наступ України навесні", - сказав Остін.

Глава Пентагону заявив, що усі партнери наполегливо працюють над тим, щоб Україна мала достатньо оснащення і зброї для того, щоб бути ефективною.

"Ми переконані, що буде вікно можливостей для українців перейняти на себе ініціативу і продовжити створювати правильні умови на полі бою", - додав міністр оборони США.

Нагадаємо, раніше Остін зазначив, що партнери допоможуть Україні перейти в контрнаступ навесні.

Окрім того, генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників передати Україні необхідне озброєння до того, як Росія зможе перехопити ініціативу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.