ua en ru

Солодка несподіванка: рецепт булочок з цукерками всередині

Солодка несподіванка: рецепт булочок з цукерками всередині Рецепт смачних та ароматних булочок з цукерками (колаж: РБК-Україна)

Булочки з розплавленими цукерками всередині тануть у роті й ідеально підійдуть до ранкової кави або чаю. Легко готуються, а ефект "вау" гарантований.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Вікторії Панасюк.

Булочки з цукерками всередині: простий рецепт

Для опари потрібно:

  • молоко - 200 мл
  • сухі дріжджі - 12 г
  • цукор - 40 г.
  • борошно - 40 г
  • яйця - 2 шт.
  • ванільний цукор - 10 г
  • сіль - 0,5 ч.л
  • вершкове масло - 40 г
  • рослинна олія - 40 мл
  • борошно - 550 г

Для штрейзеля:

  • холодне масло - 30 г
  • цукор - 50 г
  • борошно - 50 г

Штрейзель - це крихта з тіста, яка використовується як солодка посипка для випічки.

Також ще потрібно мʼякі іриски для начинки та 1 яйце і 2 ст.л молока для змащування.

Спосіб приготування

Для опари тепло молоко з'єднуємо з дріжджами, цукром та борошном, все перемішуємо і залишаємо в теплі на 20 хв.

Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, поєднуємо з опарою, частинами додаємо просіяне борошно та розтоплене масло з олією. Ретельно вимішуємо тісто, перекладаємо в посудину, змащену олією і залишаємо в теплі на 1 год.

Коли тісто збільшиться в обʼємі вдвічі, розділіть на маленькі кульки вагою 40 г, злегка розтягуємо кульки руками та заліплюємо начинку.

Солодка несподіванка: рецепт булочок з цукерками всерединіПриготування булочок з цукерками (фото: кадр з відео)

Сформовані пиріжечки залишіть піднятись на 20 хв, після чого змащуємо яйцем з молоком та присипаємо штрейзельною крихтою. Випікайте при 180 градусах 20 хв.

Солодка несподіванка: рецепт булочок з цукерками всерединіРецепт м'яких булочок з цукерками (фото: кадр з відео)