ua en ru

Сьогодні окупанти завдали майже 140 ударів по Сумській області, є пошкодження

Сьогодні окупанти завдали майже 140 ударів по Сумській області, є пошкодження Фото: сьогодні окупанти завдали майже 140 ударів по Сумській області (GettyImages)

Сьогодні, 30 грудня, окупанти вкотре обстріляли прикордонні з Росією території Сумської області. Під атаку потрапили п'ять громад, у двох з яких є пошкодження цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Сумської ОВА Дмитра Живицького в Telegram.

За словами Живицького, протягом дня зі сторони російського кордону було завдано 139 ударів.

Шалигинську та Білопільську громади окупанти обстріляли з мінометів. По Шалигинській громаді було зафіксовано 12 прильотів, по Білопільській - 10, проте вибухи пошкодили майно психоневрологічного інтернату, а саме - майстерню, комбайн та інший сільськогосподарський інвентар.

Есманьську громаду російські військові обстріляли зі стрілкової зброї, випустивши 20 кулеметних черг.

Краснопільську громаду обстрілювали з артилерії, "Градів" та мінометів. Загалом завдали по громаді 78 ударів. Після цього окупанти скинули на територію громади вибухівку із безпілотника.

Тричі за сьогодні обстрілювали Миропільську громаду, атаки велись з мінометів та артилерії, загалом зафіксовано 18 "прильотів". В результаті російського обстрілу було пошкоджено цивільну інфраструктуру, а саме - школу, дитсадок, клуб та котельню.

"У всіх випадках люди не постраждали. Віримо в наших захисників і захисниць!", - додав Живицький.