Деякі начинки для піци можуть бути не лише смачними, а й корисними для здоров’я. Серед них овочі, морепродукти та нежирні білки, що підтримують імунітет і покращують травлення.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Шпинат - це поживна та низькокалорійна листова зелень, яка може бути чудовим доповненням до піци.
Міністерство сільського господарства США інформує, що у 100 г вареного шпинату міститься:
Додавання сирого шпинату до піци може бути гарним способом отримати додатковий вітамін С у раціон.
Болгарський перець додає піці природної солодкості та кольору, а також щедрої кількості вітаміну С.
Чоловікам потрібно близько 90 мг вітаміну С щодня, тоді як жінкам - 75 мг. Одна порція (85 г) сирого червоного, жовтого або помаранчевого болгарського перцю містить понад 120 мг вітаміну С. Однак, приготування може дещо знизити рівень.
Вітамін С підтримує імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо з інших продуктів.
Гриби мають тверду, м'ясоподібну текстуру та пікантний смак. Тому вони можуть бути багатими на поживні речовини.
Вони також є надійним джерелом селену - мінералу, який захищає клітини від пошкодження та підтримує функцію щитовидної залози.
Деякі гриби також вирощують під ультрафіолетовим випромінюванням, щоб вони містили вітамін D, який підтримує здоров'я кісток.
Пепероні та ковбаса - популярні м’ясні начинки для піци. Але варто уникати обробленого та червоного м’яса.
Наприклад, спробуйте приготувати піцу з унікальними смаками, використовуючи:
Страви, багаті на білок, зазвичай сильно насичують та допомагають уникнути натрію та насичених жирів.
Для начинки піци, яка має насичений смак без додавання значних калорій, цукру, жиру чи натрію, свіжа зелень - гарний варіант. Спробуйте трави, які зазвичай використовуються в середземноморській або італійській кухні, такі як:
Трави також містять антиоксиданти та корисні рослинні сполуки, які підтримують імунну функцію, допомагають захищати клітини та зменшують запалення.
Окрім начинок, є ще кілька модифікацій, які допоможуть зробити піцу кориснішою та поживнішою:
Вас може зацікавити: