Хочете ласувати солодким без шкоди для фігури? Цукати з кабачків - простий і смачний спосіб перетворити звичайний овоч на десерт, який можна зберігати цілий рік.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Кабачки помийте, очистіть від шкірки і насіння. Наріжте тонкими смужками або кубиками, приблизно 1-1,5 см товщиною.
Натріть цедру лимона і вичавіть сік. Вкиньте все в каструлю і влийте воду. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Зробіть так два рази.
Охолодіть кабачки та процідіть через друшляк.
Розкладіть кабачки на решітці аерогрилю в один шар, щоб шматочки не торкалися один одного. Встановіть температуру 80-90°C. Сушіть 3-4 години, періодично перевіряючи та перевертаючи шматочки для рівномірного висихання.
Цукати мають стати прозорими та пружними. Зберігайте в сухій скляній банці або герметичному контейнері. Термін зберігання - до 3-4 місяців.
Вас може зацікавити: