ua en ru

Системи ППО Patriot можуть з'явитися на полі бою вже на наступному етапі війни, - Резніков

Системи ППО Patriot можуть з'явитися на полі бою вже на наступному етапі війни, - Резніков Фото: міністр оборони України Олексій Резніков (Getty Images)

Міністр оборони України Олексій Резніков припустив, що системи ППО Patriot можуть з'явитися на полі бою вже на наступному етапі війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Олексія Резнікова в інтерв'ю CNN.

"Коли у вас триває війна, вам завжди буде недостатньо зброї. Нам потрібно її ще більше, особливо систем ППО, які є пріоритетом номер один для нас", - сказав Резніков.

За його словами, системи протиповітряної оборони Patriot можуть з’явитися на полі бою в Україні вже на наступному етапі війни.

"Ми вже тривалий час обговорюємо передачу Україні систем Patriot з нашими партнерами, тому що ця система є дорогою та розроблена з високим ступенем складності. Я вважаю, що Patriot також можуть з’явитися на нашому полі бою, але на наступному етапі", - зазначив міністр.

Резніков додав, що українські військові щодня намагаються знаходити найкраще рішення для боротьби з іранськими дронами-камікадзе, які запускають російські війська.

Окрім того, він наголосив, що Україна також потребує дронів.

"Нам також потрібні системи для боротьби з дронами. Радіоелектронна боротьба є дуже важливим напрямком для нас", - сказав міністр.