ua en ru

Сирники не виходять ідеальними? Три помилки, які часто роблять усі

Сирники не виходять ідеальними? Три помилки, які часто роблять усі Поширені помилки при приготуванні сирників, які потрібно уникати (фото: Freepik)

Сирники - популярна страва на сніданок, але навіть досвідчені господині роблять типові помилки. Дізнайтеся, чого уникати при приготуванні ідеальних сирників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.

"Мокрий" сир

Якщо в сирі забагато вологи або яєць, то сирники розлазяться та стають рідкими всередині. Тому відтисніть його через марлю, якщо в ньому багато вологи.

Оптимальна жирність сиру - 5-9%. Якщо сир зернистий, краще протерти його через сито. Обкачайте сирники в тонкому шарі борошна, це допомагає зберегти форму на пательні.

Домашній сир зазвичай кращий за магазинний на смак, але може потребувати подрібнення. Уникайте ультрапастеризованих сирів з додатками, вони часто занадто вологі.

Велика кількість борошна

Щоб "зафіксувати" рідке тісто, більшість починає сипати багато борошно. В результаті виходять тістечка, а не сирники.

Зазвичай достатньо 1-2 ст.л борошна на 500 г сиру, але точна кількість залежить від вологості самого сиру. Якщо він мокрий - краще відтиснути або додати трохи манки, а не сипати багато борошна.

Низька температура пательні

Часто сирники прилипають або "розповзаються", бо пательня недостатньо гаряча. При недостатньо нагрітій пательні сирники не отримують гарної золотистої скоринки.

Щоб уникнути проблем:

  • розігрійте пательню до середньої температури перед тим, як викладати сирники
  • можна додати трохи масла, щоб поверхня була рівномірно гарячою
  • після викладання сирників спершу підрум’яньте їх на середньому вогні 2-3 хвилини, потім зменшіть температуру до нижчої для прожарювання всередині

Рецепт сирників

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир - 1 кг
  • яйце - 1 шт.
  • борошно або манка - 100 г
  • цукор - 100 г
  • дрібка солі
  • ваніль - за бажанням

Спосіб приготування

Всі інгредієнти змішайте разом. Обсмажуйте на сковорідці до золотистої скоринки з обох сторін.