ua en ru

Сили ППО вночі збили 13 дронів-камікадзе, - Ігнат

Сили ППО вночі збили 13 дронів-камікадзе, - Ігнат Фото: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (mil in ua)

Російські війська під час сьогоднішньої нічної атаки запустили по Україні 15 дронів-камікадзе типу "Шахед". Українська ППО збила 13 безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Росія запустила дрони-камікадзе "Шахед" по Україні з північного напрямку.

"Було попередньо запущено 15 БПЛА, 13 з них знищено протиповітряною обороною різними вогневими засобами. Результат доволі непоганий. Атакували з півночі, атакували центральні, східні області", - зазначив речник.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що окупанти вночі запустили у напрямку Києва дрони, але їх збили.

"Цієї ночі ворог запустив в напрямку Києва БПЛА. За попередньою інформацією, це були баражуючі боєприпаси "Shahed". Силами нашої ППО усі повітряні цілі були знищені. Влучань в об’єкти інфраструктури не зафіксовано. Попередньо, без жертв та руйнувань цивільної інфраструктури", - зазначив він.

Нагадаємо, вночі у частині України оголосили повітряну тривогу. Військові зафіксували ворожі цілі у кількох областях, зокрема у Київській області працювала протиповітряна оборона.

Пізніше стало відомо, що сили ППО збили російські дрони у Харківській області. Також чотири дрони-камікадзе знищили у Дніпропетровській області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.