ua en ru

Шукали HIMARS та наводили ракети на Краматорськ. Трьох агентів РФ відправили до в’язниці

Шукали HIMARS та наводили ракети на Краматорськ. Трьох агентів РФ відправили до в’язниці Фото: Трьох агентів РФ відправили до в’язниці (Віталій Носач, РБК-Україна)

Троє жителів Донецької області співпрацювали з РФ та передавали інформацію про місця дислокації українських військових. Правоохоронці їх затримали та вони отримали від 5 до 12 років позбавлення волі.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще трьох інформаторів ФСБ, що проводили розвідувально-підривну діяльність у прифронтових районах Донецької області. Зловмисники збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у зоні активних бойових дій на східному напрямку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вони намагались виявити укріпрайони та фортифікаційні споруди підрозділів ЗСУ, а також "полювали" на позиції реактивних артилерійських систем HIMARS.

  • Жителька міста Білозерське отримала 5 років і 3 місяці позбавлення волі за передачу РФ інформації про переміщення підрозділів ЗСУ на території Бахмутського району;
  • Адміністратор проросійського Telegram-каналу передавав окупантам інформацію про позиції Сил оборони на території міста Краматорськ. За це він отримав 8 років і 3 місяці позбавлення волі;
  • Мешканець Покровська, який був інженером одного зі стратегічних підприємств, намагався розвідати місця базування Сил оборони під Бахмутом і передавав зібрані відомості росіянам. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.