ua en ru

Шольц виступив проти використання західної зброї по території РФ

Шольц виступив проти використання західної зброї по території РФ Фото: канцлер Німеччини Олаф Шольц (Getty Images)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що проти використання поставленої Україні зброї для ударів по території Російської Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NTV.

За його словами, він наразі не бачить причин, щоб дозволити Україні використовувати зброю, поставлену з Німеччини, на російській території.

Шольц акцентував, що є "чіткі правила, узгоджені з Україною щодо поставок німецької зброї, і вони працюють". Він також заявив, що мета його політики щодо України - "не допустити, щоб це стало великою війною".

Україна просить дозволу на удари по РФ західною зброєю

Через повторний наступ Росії в Харківській області, Україна звернулась до партнерів з проханням дати дозвіл на удари по російській території західною зброєю. Мова про: США, Францію та Британію. Адже саме ці країни передають далекобійні ракети, якими можна ударити по території РФ поруч з кордоном України.

Зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва заявив, що Україна у праві сама вирішувати, як їй застосовувати американську зброю. Аналогічну риторику підтримав і британський міністр закордонних справ Девід Кемерон. Він вважає, що Україна може вільно бити британськими ракетами Storm Shadow по цілях в Росії.

А вже 26 травня міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що його країна також не проти застосування шведської зброї Україною для ударів по цілях на території РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.