Звичайний рис можна перетворити на кулінарний шедевр. Розкриваємо секрети варіння, які гарантують ідеальну текстуру та насичений смак.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
В каструлю влийте воду, додайте сіль, корицю та лавровий лист. В киплячу воду всипте рис і варіть 10 хв на повільному вогні.
Злийте воду та дістаньте корицю. Влийте олію та перемішайте. В результаті рис буде розсипчастий.
Неправильне промивання
Неправильне або недостатнє промивання призведе до того, що крохмаль залишається, а рис стає липким.
Також, якщо промивати занадто довго, то можна вимити частину поживних речовин.
Неправильне співвідношення води та рису
Якщо влити занадто багато води, то рис розварюється та стає кашоподібним. До того ж, якщо буде замало води, то рис виходить твердим або пригорілим.
Перемішування під час варіння
Часте перемішування робить рис липким і клейким. Варто перемішувати максимум 2-3 рази. Недоварений рис твердий всередині, а переварений - розварюється та втрачає форму.
Вас може зацікавити: