ua en ru

Що відбувається на Кінбурнській косі: відповідь Гуменюк

Що відбувається на Кінбурнській косі: відповідь Гуменюк Фото: Наталія Гуменюк (facebook.com/natusya.humenyuk)

На Кінбурнській косі в Миколаївській області тривають бойові дії, ситуацію ускладнюють погодні умови.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на слова керівниці прес-центру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Там відбувається те саме, що відбувається по всій Україні - війна. Там відбуваються бойові дії, і робота дуже складна, зокрема і через те, що специфічні і погодні умови (шторми, вітер), специфічне і саме географічне розташування", - сказала вона.

Окрім того, Гуменюк зазначила, що про Кінбурнську косу говорять і в контексті "зернового коридору", адже миколаївські порти можливо додати до ініціативи лише після повного звільнення області.

"Усе це - дуже великий спектр факторів, які треба враховувати і дочекатися офіційного зведення Генерального штабу, тільки вони можуть сповістити про те, що дійсно відбувається, і коли дійсно можна радіти", - додала вона.

Нагадаємо, аналітики ISW повідомляли, що українські військові можуть закріпитися на Кінбурнській косі та продовжити контрнаступ у Херсонській області.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначав, що ЗСУ залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі, щоб повністю звільнити Миколаївську область.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.