ua en ru

Сербія може збільшити транзит російського газу до Угорщини

Сербія може збільшити транзит російського газу до Угорщини Фото: міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто (Getty Images)

Сербія готова збільшити поставки російського природного газу до Угорщини, якщо Україна не продовжить угоду про транзит газу з Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, якого цитує AP.

"Останніми днями ми чули, що Україна хотіла б розірвати раніше укладену угоду про транзит природного газу з Росією. Сьогодні сербський президент чітко дав зрозуміти, що якщо Угорщина хоче збільшити постачання природного газу через Сербію до Угорщини, тоді Сербія може забезпечити необхідні потужності для транспортування", - сказав він.

Сійярто зазначив, що президент Сербії Александар Вучич висловив обіцянку прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану під час зустрічі у Будапешті.

Додамо, що Угорщина отримує близько 80% свого природного газу з Росії, головним чином - через трубопровід “Турецький потік”, який проходить територією Сербії.

Транзит російського газу

Нагадаємо, що угода про транзит російського газу через Україну закінчується у 2024 році. Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна не збирається продовжувати угоду, яка забезпечує поставку російського природного газу до європейських країн через Україну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.