ua en ru

В селах України можна обміняти старі лампочки на LED: як це зробити

В селах України можна обміняти старі лампочки на LED: як це зробити Фото: в селах України можна обміняти старі лампочки на LED (GettyImages)

Обміняти лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи тепер можна й у селах України. Ця програма стала доступною в селах від сьогодні, 25 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Обмін старих ламп на світлодіоди здійснюється безпосередньо у відділеннях "Укрпошти" та у пересувних відділеннях поштового зв’язку.

"Програма обміну ламп ЄС та уряду стала доступною в селах з 25 лютого. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей", - йдеться в заяві відомства.

Відомо, що загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн світлодіодних ламп.

Інструкція

Існує два доступні способи для обміну ламп у селах, а саме:

  • Якщо у вашому селі є автоматизоване відділення "Укрпошти", замовляйте лампи в додатку "Дія" за кілька кліків.

Для цього зайдіть у застосунок, натисніть "Послуги", потім "Обмін лампочок" та вкажіть номер телефону та відділення, після чого виберіть, скільки та які саме лампи хочете отримати.

  • Або обмінюйте лампи без попереднього замовлення у застосунку, якщо у вашому селі працює стаціонарне чи пересувне відділення "Укрпошти".

Для цього необхідно прийти у відділення "Укрпошти", пред'явити паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Після чого вам обміняють 5 ламп розжарювання на 5 LED-ламп, як і передбачено програмою.

Зазначимо, що обміняти лампи може кожен повнолітній громадянин України.

Нагадаємо, що в Україні з цього року стартував безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові економні LED-лампочки. Загалом у такий спосіб планується обміняти 50 млн лампочок.

Додамо, що за місяць дії цієї програми в Україні через "Дію" вже замовили на обмін понад 140 тисяч ламп.

Також ми писали про те, що обміняти лампи розжарювання на світлодіодні можна протягом року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.