Існує поширена порада залишати яйця перед варінням при кімнатній температурі. Варто знати, чи справді це необхідно, як це впливає на процес варіння та чи має значення для кінцевого результату.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Як виявилось, коли ви кладете крижані сирі яйця в каструлю з кип'ятком, то шкарлупа трісне.
Яйце починає швидко розширюватися від тепла. Через це шкаралупа часто тріскає. Білок може витекти у воду, і яйце втратить форму.
Також холодне яйце довше нагрівається всередині, тому жовток і білок готуються нерівномірно. Іноді жовток виходить трохи "зеленуватим" по краях, якщо переварити, намагаючись компенсувати холод.
Тому найкраще варто дістати яйця з холодильника за 15-20 хвилин до варіння, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Або можна покласти їх у теплу воду, а вже потім довести до кипіння - так тріщин буде менше.
Є кілька перевірених способів, щоб шкаралупа легко відходила:
Вас може зацікавити: