ua en ru

СБУ затримала агента РФ, який передавав ворогу розвіддані про оборону Києва

СБУ затримала агента РФ, який передавав ворогу розвіддані про оборону Києва Фото: СБУ (ssu.gov.ua)

Агент РФ передавав ворогу розвіддані про оборону Києва, а потім мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ. Правоохоронці його затримали та оголосили підозру у державній зраді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Служби безпеки України.

"Зловмисником виявився мешканець столиці, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у місті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу українських військових об’єктів. Отримані відомості надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у месенджері Telegram.

"Згодом, намагаючись уникнути відповідальності, фігурант мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку", - повідомили в СБУ.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинну діяльність і затримали його в одному з фронтових міст регіону. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за фактом державної зради. Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.