ua en ru

СБУ спіймала зрадницю, яка допомагала росіянам під час боїв за Київ

СБУ спіймала зрадницю, яка допомагала росіянам під час боїв за Київ Фото: СБУ спіймала зрадницю у Київській області (facebook com ssu mariupol)

У Київській області спіймали зрадницю, яка допомагала російській армії під час боїв за Київ у 2022 році. Вона "зливала" окупантам геолокації опорних пунктів ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Як встановило слідство, зрадниця протягом березня 2022 року дистанційно передавала ворогу геолокації підрозділів ЗСУ, які обороняли Київ. Зрадницею виявилась місцева жителька, яка перебувала в агентурному апараті російської розвідки.

Жінка об’їжджала на власному авто околиці Києва та фіксувала локації зосередження українських військ, вогневі позиції, протитанкові загородження. Найбільше ворога цікавили місця базування опорних пунктів, блокпостів та вогневих позицій важкої артилерії.

Отриманні координати зрадниця відправляла через Телеграм-бот російської спецслужби.

СБУ затримала жінку, під час обшуків у неї знайшли телефон, який вона використовувала для підривної діяльності. Жінці оголосили підозру у держаній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Наразі фігурантка перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув'язнення.

Фото: СБУ затримала зрадницю під Києвом (ssu.gov.ua)