Ви купили сало, і вже мрієте про домашні закуски, а воно через кілька днів у холодильнику втратило аромат і стало сухим?
РБК-Україна розповідає, як зробити так, щоб сало залишалося соковитим і ароматним навіть тижнями.
Сало любить прохолоду: оптимально зберігати його при +2…+5°C у холодильнику. Плануєте відкласти на довше, тоді сміливо морозьте. У морозильнику сало зберігає смак до півроку.
Залишати продукт у поліетилені або фользі — поширена помилка. Так сало швидко набирає вологу і втрачає аромат. Найкраще перекласти його у скляний або пластиковий контейнер із щільною кришкою, а для морозильника — у вакуумний пакет.
Трохи солі, часнику чи паприки не тільки додають смаку, а й допомагають продукту довше залишатися свіжим. Після обробки загорніть сало у пергаментний папір і покладіть у холодильник.
Перед тим як різати чи перекладати сало, мийте руки і використовуйте чистий ніж. Це мінімізує ризик розвитку бактерій і збереження натурального смаку.
Вакуум або банки є ідеальними варіантами на тривалий термін. Якщо хочете зберегти сало кілька тижнів, інвестуйте у вакуумне пакування або скляні банки. Так сало залишиться соковитим, не пересохне і збереже аромат.
Вас може зацікавити: