Салат з рису у банках: рецепт консервації, яка завжди виручає
Рецепт смачного салату з рисом на зиму (фото: кадр з відео)
Салат з рисом - справжня паличка-виручалочка взимку. Достатньо відкрити баночку - і смачний, поживний обід чи вечеря вже готові. Пропонуємо перевірений рецепт, який неодмінно поповнить скарбничку консервації.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Марії".
Рецепт салату з рисом на зиму
Інгредієнти:
- стиглі помідори - 2 кг
- болгарський перець - 500 г
- морква - 500 г
- цибуля - 500 г
- рис - 250 г
- олія - 200 мл
- сіль - 2 ст.л
- цукор - 4 ст.л
- оцет 9% - 50 мл
- часник - 50 мл
В результаті з такої кількості продуктів вийде 7 банок по 0.5 мл. Такий салат чудово смакує як гарнір, і як окрема страва.
Спосіб приготування
Спочатку промийте рис кілька разів, поки вода не стане прозорою. В кінці залийте кип'ятком, поки будете готувати овочі.
Помідори поріжте навпіл та перебийте блендером. Цибулю дрібно наріжте кубиками, перець соломкою, а моркву натріть на тертці.
В каструлю влийте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте моркву і смажте, постійно помішуючи. Далі влийте масу з помідорів і доведіть все до кипіння.
Після цього додайте перець та рис. Тушкуйте на маленькому вогні 30 хв. Всипте сіль, цукор, оцет та порізаний часник.
Приготування смачного салату з рису на зиму (фото: кадр з відео)
Салат розкладіть по чистих стерилізованих банках.
Рецепт салату з рису на зиму (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса, який кожен може приготувати вдома
- Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин
- Рецепт смачних та бюджетних цукатів з перерослих кабачків