ua en ru

Росіяни змінили тактику на лінії Куп'янськ-Лиман: відмовились від м'ясних штурмів і вогневого валу

Росіяни змінили тактику на лінії Куп'янськ-Лиман: відмовились від м'ясних штурмів і вогневого валу Фото: росіяни змінили тактику на лінії Куп'янськ-Лиман (Getty Images)

Російські військові змінили тактику на Лимано-Куп'янському напрямку. Останнім часом там спостерігається затишшя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ Іллю Євлаша в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що на лінії Куп'янськ-Лиман наразі спостерігається затишшя. Там немає бойових зіткнень, але тривають запеклі обстріли та авіанальоти.

"Успіхів у РФ немає. Противник змінив тактику: замість м'ясних штурмів застосовують артилерію, немає вогневих валів, економлять боєприпаси. Розвідка моніторить підтягування їхніх резервів. Ми повинні бути готові будь-якої миті", - сказав речник.

За його словами, за минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку зафіксували 514 обстрілів та 11 авіанальотів. Українські військові знищили 48 окупантів, танк Т-72, тягач МТ-ЛБ, артилерійські установки "Мста-Б" та "Мста-С", реактивну систему "Ураган", дві системи "Град", два дрони-камікадзе "Ланцет" та вантажівку з боєприпасами.

Ситуація на фронті

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що росіяни відновлюють свої сили та поповнюють втрачену техніку на Лимано-Куп'янському напрямку.

Зазначимо, що наші бійці продовжують контрнаступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Так, нещодавно вони звільнили Андріївку Донецької області. Проте на Бахмутському напрямку тривають активні бої.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.