ua en ru

Росіяни стикаються з проблемами новобранців та можливостями БПЛА, - ISW

Росіяни стикаються з проблемами новобранців та можливостями БПЛА, - ISW Фото: російські військові стикнулися з проблемами у використанні дронів "Судоплатов" (фото з відкритих джерел)

Російські війська продовжують стикатися з деякими проблемами новоприбулого особового складу та можливостями безпілотників на Авдіївському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Відомство посилається на неназваного російського військового блогера, який стверджує, що суттєва кількість новоприбулих російських військовослужбовців-контрактників мають нереалістично оптимістичні упередження щодо бойових дій в Україні та прибувають на схід України з повною впевненістю в тому, що російські війська легко перемагають у бою.

За словами блогера, багато хто з новоприбулих не хоче вчитися воювати, адже під впливом державної пропаганди вірять, що Повітряно-космічні сили Російської Федерації забезпечать повітряну підтримку та що відправлені на війну ув'язнені з російських тюрем переможуть Збройні сили України.

Крім того, російський блогер зазначив, що бойовики "ДНР" віддають перевагу місцевим безпілотникам з видом від першої особи (FPV), а не виробленим і закупленим російською волонтерською групою "Судоплатов", оскільки дрони "Судоплатова" працюють на відомих українським військовим частотах.

"Блогер стверджує, що оператори БПЛА Центрального військового округу вивели з ладу всі свої безпілотники "Судоплатов" після того, як один з російських дронів вийшов із ладу та сповістив українські війська про необхідність активації систем радіоелектронної боротьби під час боїв за Авдіївську промзону", - йдеться у звіті ISW.

Ситуація на фронті

Протягом доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення.

В ніч на 10 березня агресор обстріляв місто Мирноград у Донецькій області.

Спочатку в ЗСУ повідомили про обстріл ракетами ЗРК С-300. Однак згодом виявилося, що загарбники використали для обстрілу нові плануючі авіабомби УМПБ Д-30СН. Це старі фугасні авіаційні бомби, перетворені на керовані авіаційні бомби з додатковими функціями планування і додатковими силовими установками.

Крім того, росіяни почали частіше використовувати на фронті хімічну зброю. Лише за добу було зафіксовано 15 таких випадків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.