ua en ru

Росія збільшила кількість кораблів з "Калібрами" в Чорному морі, - ВМС

Росія збільшила кількість кораблів з "Калібрами" в Чорному морі, - ВМС Фото: Росія збільшила кількість кораблів з "Калібрами" в Чорному морі (скрін відео)

Росія вивела в Чорне море на бойове чергування три кораблі, здатних нести крилаті ракети "Калібр". Їх загальний залп складає 20 ракет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку ВМС ЗСУ.

"В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 11 ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет "Калібр" загальний залп - 20 ракет", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 2 кораблів;

Разом з тим в Середземному морі - зафіксовано 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", їх загальний залп - 72 ракети;

"За добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:
до Азовського моря - 30 суден, з них 2 судна рухалось з протоки Босфор;
до Чорного моря - 25 суден, з них 10 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор", - повідомили у ВМС.

Зазначимо, як припускають військові, росіяни знову виводять в Чорне море "Калібри", що може сигналізувати як про підготовку ворога до нового удару, так і про намір противника психологічно тиснути на українців.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський попередив, що російські війська можуть вдатися до нових ракетних ударів по Україні на різдвяні та новорічні свята.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.