ua en ru

Росія готується до наступних атак по Україні, - Гуменюк

Росія готується до наступних атак по Україні, - Гуменюк Фото: керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк (GettyImages)

Кількість атак РФ зменшилась на тлі їх підготовки до нового масованого удару. Для цього наразі ворог перевіряє готовність систем ППО України.

Про це заявила керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Як зазначила Гуменюк, російські війська запускають невелику кількість дронів по Україні останніми днями, адже готуються до нового удару по Україні.

"Останнім часом ворог дійсно використовує такі партії - 10 і більше дронів-камікадзе протягом ночі. Іноді й 3-4 дрони за ніч спрямовують в напрямку, де перевіряють готовність систем протиповітряної оборони, а не намагалися щось ушкодити", - пояснила вона.

Зокрема, Гуменюк зауважила, що дана тактика виправдовується тим, що окупанти готуються до наступних атак, тому українцям потрібно без остраху підготуватися до майбутніх обстрілів.

"Напоготові потрібно тримати речі, щоб зібрати та піти в укриття. Варто пам'ятати, що бойова робота часом призводить до того, що збита ракета чи збитий дрон можуть завдавати пошкоджень чи поранень своїми уламками", - попередила вона.