ua en ru

Образились на поїздку до Пекіну? Росія виключає посередництво Франції у врегулювання війни

Образились на поїздку до Пекіну? Росія виключає посередництво Франції у врегулювання війни Фото: Дмитро Пєсков, прессекретар президента Росії (Getty Images)

Кремль виключив посередництво Франції у врегулювання війни на території України. Назвав її стороною конфлікту.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на російське видання "РБК".

Під час розмови з журналістами, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Франція є учасником конфлікту в Україні, через що не може бути посередником у його врегулюванні.

"Париж зараз не може претендувати на роль посередника, оскільки займає позицію учасника конфлікту. Тому важко уявити посередницькі зусилля", - сказав він.

Відзначимо, що минулого тижня президент Франції Еммануель Макрон вирушив до Пекіну, аби Китай використати свій вплив на Москву для встановлення миру в Україні або ж принаймні утримати його від прямої підтримки Росії.

Під час візиту лідер Китаю Сі Цзіньпін запропонував Макрону взяти участь у врегулюванні війни на території України.

"Усі зацікавлені сторони повинні взяти на себе відповідальність, рухатися назустріч одна одній і створювати умови для політичного рішення. Французька сторона може висунути конкретні пропозиції щодо політичного вирішення кризи, і Китай готовий підтримати їх, а також відігравати конструктивну роль", - наводить цитату лідера КНР місцеве видання.