ua en ru

Росія атакує Україну керованими авіабомбами: Єрмак пояснив, що потрібно для захисту

Росія атакує Україну керованими авіабомбами: Єрмак пояснив, що потрібно для захисту Фото: керівник Офісу президента Андрій Єрмак (president.gov.ua)

Росія у війні проти України почала використовувати керовані авіабомби. Наші захисники поки не мають достатньої кількості засобів для збиття усіх таких цілей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Керовані авіабомби - це черговий інструмент російських терористів, яким вони вбивають цивільних українців", - написав він.

Так, російська авіація використовує керовані авіабомби на всіх ділянках фронту, обстрілює цивільну інфраструктуру та вбиває людей.

"Нам потрібна сучасна авіація і ПРО, щоб врятувати українців і не дати ворогу більше можливостей для використання керованих авіабомб", - додав керівник ОП.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли, чому українські військові не можуть збивати всі керовані авіабомби.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що окупанти можуть почати регулярно атакувати Україну керованими авіабомбами вагою 1500 кг.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.