ua en ru

"Родинний бізнес". У Миколаєві викрили схему привласнення коштів з благодійних пожертв

"Родинний бізнес". У Миколаєві викрили схему привласнення коштів з благодійних пожертв Фото: у Миколаєві викрили схему привласнення коштів (Getty Images)

У Миколаєві слідчі поліції повідомили про підозру двом фігурантам, які привласнили більше мільйона гривень благодійної пожертви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міністерства внутрішніх справ України.

За даними правоохоронців, "родинний бізнес" організували 47-річний миколаївець та його 37-річна сестра.

Фігуранти отримали більше мільйона гривень благодійної допомоги від іноземних фондів під приводом купівлі будівельних матеріалів нібито для ліквідації наслідків ракетних ударів в обласному центрі.

Однак потім зловмисники використали кошти на власний розсуд.

Слідчі поліції повідомили обом фігурантам про підозру. В разі доведення вини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Державно бюро розслідувань викрило заступника командира батальйону одної з військових частин Одеської області, який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

До того ж ми писали, що у Львівській області викрили двох військовослужбовців на вимаганні коштів від демобілізованого бійця Збройних сил України. Їх затримали під час передачі другого "траншу".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.