ua en ru

РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників, - Сили оборони

РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників, - Сили оборони Фото: РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників (Getty Images)

Російське командування перекинула для боїв під Мар’їнку Донецької області так звані "штурмові підрозділи Z"'. Вони були звезені туди замість десантників, яких забрали на відновлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексія Дмитрашківського в ефірі телемарафону.

"На сьогодні почали за принципом ПВК "Вагнера" набирати до штурмових підрозділів просто людей з кримінальним минулим. Існує окремий статут для цих підрозділів, який чітко визначає, що поранених з поля бою не евакуюють. Чому? Для того, щоб не відволікати від штурмових дій особовий склад, який не пошкоджений", - розповів Дмитрашківський.

За його словами згідно з отриманими ворожими документами, на підготовку цих "штурмових підрозділів" російське командування виділяє максимум 2 тижні.

"До нас потрапили деякі документи, а саме: "Положення про штурмові роти Z" 8-ї загальної військової армії РФ. Там чітко зазначено, що на підготовку даних підрозділів виділяється всього 10-15 днів", - каже Дмитрашківський.

Він зауважив, що це занадто мало, щоб підготувати якісно для формування колективу, який буде працювати злагоджено.

"Але в Росії зрозуміло, що навіть не ведуть облік людей, які загинули у цих підрозділах", - додав Дмитрашківський.

Передісторія

Нещодавно ми писали, що Росія застосовує на окупованих територіях так звані "штурмові підрозділи Z", які укомплектовані людьми з кримінальним минулим.

Додамо, за даними аналітиків ISW, через значні проблеми у росіян із боями у містах, тож вони будуть намагатися вирішити це питання шляхом створення так званих загонів "Шторм Z".

Однак, як пояснювали РБК-Україна експерти, такий крок вчергове доводить, що великі проблеми з бойовими діями в містах і така нова тактика навряд чи допоможе ворогу. Детальніше про ці "штурмові підрозділи" росіян - читайте за посиланням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.