ua en ru

Резніков: танків Abrams не буде у цьому контрнаступі, екіпажі вже поїхали на навчання

Резніков: танків Abrams не буде у цьому контрнаступі, екіпажі вже поїхали на навчання Фото: міністр оборони України Олексій Резніков (Віталій Носач, РБК-Україна)

Американські танки Abrams не візьмуть участь у цьому контрнаступі ЗСУ. Українські екіпажі вже поїхали на навчання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Олексія Резнікова під час прес-конференції.

Він наголосив, що Україна отримала сучасні системи озброєння, особливо в частині "броньованого кулака". Мова йде про броньовані машини та танки, зокрема Leopard 2 та Challenger 2. За словами Резнікова, обіцяні танки Leopard 1 та американські Abrams будуть надані пізніше.

"Танки Abrams у цьому контрнаступі взяти участь не встигнуть, але наші екіпажі вже поїхали на навчання. Але, окрім того, у нас велика кількість броньованих машин різного типу - БТР і БМП. Це і Bradley, і Marder, і Stryker, і CV 90 зі Швеції будуть. Там завершуються ще курси підготовчі", - заявив міністр.

Резніков наголосив, що сама техніка підготовлена та частково доставлена, але є українські військові завершують проходження навчань на деяких типах озброєння.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що партнери надали Україні 98% обіцяної техніки. За його словами, країни НАТО озброїли понад 9 бригад ЗСУ.

За словами глава Міноборони Олексія Резнікова, Україна вже отримала від Данії артилерійські установки Caesar французького виробництва.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.