ua en ru

Рецепт домашнього плавленого сиру: більше не доведеться купувати

Рецепт домашнього плавленого сиру: більше не доведеться купувати Рецепт домашнього плавленого сиру (фото: Freepik)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Алекс Міль

Домашній плавлений сир - це простий спосіб отримати натуральний і корисний продукт без штучних добавок. В результаті ви отримаєте ніжну, однорідну маса, яку можна намазати на хліб або додати до страв.

Про це повідомляє РБК-Україна з поисланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Плавлений сир: легкий рецепт

Знадобляться такі інгредієнти:

  • кисломолочний сир - 350 г (5%)
  • яйця - 2 шт.
  • вершкове масло - 60 г (82,5 %)
  • сіль - 1 ч.л
  • сода - 1/2 ч.л
  • часник - 2-3 зубчики
  • пучок дрібно рубленого кропу

Загальний час приготування - 20 хв та 1 година для настоювання в холодильнику.

Спосіб приготування

Сир, яйця, масло, вершкове масло, сіль і соду перебиваємо в однорідну пасту без грудочок блендером.

Далі перекладаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на маленький вогонь. Постійно перемішуйте лопаткою, допоки маса не стане рідкою.

Після цього масу перелийте по креманках, додайте подріблений часник та кріп. Поставте в холодильник на годину, щоб маса застигла.

Рецепт домашнього плавленого сиру: більше не доведеться купуватиРецепт домашнього плавленого сиру (фото: кадр з відео)