ua en ru

Ракетний удар по Одесі та атака "Шахедів": що відомо про наслідки нічного обстрілу

Ракетний удар по Одесі та атака "Шахедів": що відомо про наслідки нічного обстрілу Фото: окупанти в ніч на 14 червня завдали комбінованого удару по території України (facebook.com/DSNSODE)

Окупанти в ніч на 14 червня завдали комбінованого удару по території України із застосуванням ракет "Калібр" та дронів-камікадзе, внаслідок якого є загиблі та поранені в Одесі.

РБК-Україна зібрало у матеріалі все, що відомо про результати нічних обстрілів.​

Росія задіяла 4 ракети "Калібр" та дрони-камікадзе

За даними ОК "Південь", російські війська вночі випустили по Україні 4 крилатих ракети типу "Калібр". Повідомляється, що дві з них були збиті українськими силами ППО над Одесою, також зафіксовано "прильоти".

За даними моніторингових груп, дрони-камікадзе окупанти застосовували вночі по східних та центральних регіонах країни.

Одеса

Російська армія вночі завдала ракетного удару по Одесі. У результаті - 3 особи загинули, ще 13 отримали поранення.

Внаслідок влучення ракети до складського приміщення однієї з торгових мереж призвело до руйнування складу та пожежі на площі 400 кв. метрів. Від попадання ракети загинули 3 співробітники складу, ще 7 отримали поранення. Триває розбір завалів. Під ними можуть бути люди.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, кафе та магазини у центрі міста. Попередньо 6 людей отримали поранення.

Повідомляється, що у зв'язку з роботою слідчих груп на об'єктах влучання, в Одесі тимчасово перекрито частину руху транспорту по проспекту Шевченка - від проспекту Гагаріна до вулиці Пироговської.

Пошукова операція в Одесі завершена

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, внаслідок атаки по Одесі 3 людей загинули, а 13 поранені

"Потерпілим надають як медичну, так психологічну допомогу. Пошуково-рятувальна операція завершена", - інформують в МВС.

Кіровоградська область

Очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що окупанти атакували місто Світловодськ в Олександрійському районі. Росіяни випустили дрони-камікадзе.

"Чергова нічна масована атака російського агресора. Є влучання "Шахедів" в об’єкт інфраструктури в Світловодську", - заявив він.

За словами глави ОВА, пожежу локалізували. Внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Дніпропетровська область

За даними голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, вночі ворог направив на область БПЛА. Але всі три "Шахед" були знищені в небі над регіоном силами ПВК "Схід".

Реакція ОП

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак закликав до посилення санкцій проти РФ і нагадав, що агресор застосовує ракети, які складаються з десятків іноземних комплектуючих.

"Одеса. Росіяни обстріляли місто "Калібрами". Загинули цивільні люди. У кожній з цих ракет є не менше 40 іноземних комплектуючих. Без мікроелектроніки росія не зможе їх виробляти. Санкції необхідно посилити, зокрема, проти тих, хто допомагає країні-терористу отримувати комплектуючі до озброєнь", - написав Єрмак.