ua en ru

Рада відправила у відставку очільника Рахункової палати

Рада відправила у відставку очільника Рахункової палати Фото: Валерій Пацкан (facebook com patskanvaleriy)

Верховна рада України відправила у відставку голову Рахункової палати Валерія Пацкана. Рішення ухвалили на засіданні парламенту 10 квітня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка в Telegram.

Рішення про відставку підтримали 250 народних депутатів.

Варто зазначити, що член парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ Павло Фролов раніше заявив, що Рада збирається відправити Пацкана у відставку.

"Єврокомісія у звіті про виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань відзначила в перекладі з дипломатичної мови повний провал євроінтеграції Рахунковою палатою, яка так і не стала вищим органом державного аудиту", - зазначив він.

Крім того, Пацкана підозрюють у виписуванні премій керівникам відділів Рахункової палати. Тому парламентарі підтримали постанову про недовіру Пацкану, яка обіймав цю посаду з 2018 року.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану щодо незаконного одержання компенсації за житло.

У листопаді минулого року Пацкан написав заяву про відставку. У грудні 2022 року Рада провалила голосування за його відставку.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.