ua en ru

Путін реагує лише на силу. Єдиний шлях до миру - надати Україні зброю, - Клеверлі

Путін реагує лише на силу. Єдиний шлях до миру - надати Україні зброю, - Клеверлі Фото: міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі (Getty Images)

Британія закликала надати Україні усе необхідне озброєння, адже це єдиний та найшвидший шлях до миру та перемоги над Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Британії Джеймса Клеверлі у колонці для Times of Malta.

Клеверлі зазначив, що амбіції російського диктатора Володимира Путіна не закінчуються завоюванням і анексією України. Він хоче перевернути світову політику. Міністр зазначив, що якщо Путіну це вдасться, він потягне всіх нас назад до епохи насильства та завоювань. З огляду на це, диктатору не можна дозволити перемогти.

"Як і всі авторитарні правителі, Путін реагує лише на силу своїх опонентів. У грудні минулого року він відкинув мирний план із 10 пунктів Володимира Зеленського. Тому друзі Великобританії та України роблять усе можливе, щоб принести Україні успіх на полі бою. І тому я радий, що Німеччина та США приєдналися до Великої Британії та відправили танки українцям. Дати українцям інструменти, необхідні для завершення завдання, - це найшвидший і навіть єдиний шлях до миру", - зазначив міністр.

Клеверлі додав, що коли ми вступаємо у другий рік війни в Європі, нам знадобляться рішучість і сила волі. Це буде важко, а попереду очікують багато випробувань.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак запевнив, що Лондон працює над тим, аби військова допомога якнайшвидше прибула на фронт в Україні.

До того ж, українські захисники швидко освоїли керування британськими танками Challenger 2.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.