Здається, що солодкий перець може довго лежати, аж поки одного дня його яскрава шкірка не стає м'якою та вкритою пліснявою. На щастя, існує спосіб зберегти його хрустким надовго, і для цього не потрібні жодні спеціальні гаджети.
Як саме зберігати вдома солодкий перець, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Болгарський перець дуже чутливий до умов зберігання, оскільки містить багато води. Через надмірну вологу або перепади температури його клітини втрачають пружність, і овоч стає м'яким.
Однак за допомогою правильного методу солодкий перець може залишатися свіжим і хрустким у вашому холодильнику до двох тижнів. Медді Ротман, експертка зі сталого розвитку в компанії Imperfect Foods, зазначає, що перець любить холод, тому його місце саме в холодильнику.
"На кухонному столі перець пролежить близько п'яти днів, а в холодильнику може залишатися свіжим до двох тижнів", - каже вона. Але просто кинути його на полицю недостатньо.
Тримайте подалі від "газових" сусідів
Яблука, банани та помідори виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання (і псування) інших продуктів. Зберігайте перець окремо.
Не кладіть зверху важкі продукти
Щоб уникнути вм'ятин, не притискайте перець іншими, важчими овочами.
Якщо ви звикли мити овочі одразу, ретельно висушіть їх перед пакуванням, приділяючи увагу заглибленню біля хвостика.
Вас може зацікавити