Найкращий спосіб зберігання цибулі, щоб вона не гнила і не ставала м'якою
Фото: Де краще за все зберігати цибулю (Freepik)
Цибуля є на кожній кухні, і багато хто звик зберігати її в холодильнику разом з іншими овочами. Але це головна помилка.
Де найкраще зберігати цей овоч, щоб він пролежав до весни, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Якщо ви помітили, що ваша цибуля почала проростати, стала м'якою або вкрилася пліснявою, то швидше за все, ви зберігаєте її неправильно.
YouTube-блогер Джеррі Джеймс Стоун поділився головною порадою, як зберегти цибулю в ідеальному стані, "щоб вона не гнила і не ставала м'якою". За його словами, правильний підхід дозволить зберегти її свіжою до шести місяців.
Чому холодильник - ворог цибулі?
"Перше і головне - ніколи не кладіть цибулю в холодильник. Вона цього не любить. Через це вона гниє і стає кашоподібною», - пояснює Джеррі.
Холодні та вологі умови холодильника абсолютно не підходять для цілих цибулин. Вони активно вбирають вологу, через що стають м'якими та швидко псуються.
Важливо: це правило не стосується вже почищеної або нарізаної цибулі, її якраз варто тримати в холодильнику.
Де краще за все зберігати цибулю
"Цибуля любить сухі, прохолодні місця з хорошою вентиляцією", - додає експерт.
Уникайте закритих ящиків. Найкраще підійде комора або інше місце, де є вільний рух повітря. Вентиляція є надзвичайно важливою, оскільки цибуля виділяє вологу.
Головні правила, які варто запам'ятати
Ніколи не зберігайте поруч із картоплею
Волога та газ етилен, які виділяє цибуля, змушують картоплю проростати.
Часник - хороший сусід
Йому потрібні ті самі умови, що й цибулі, тому їх можна тримати разом.
Дістаньте з пакета
Якщо ви купили цибулю в поліетиленовому пакеті, обов'язково вийміть її. Пластик затримує вологу, що призводить до появи плісняви.
Використовуйте сітки
Щоб забезпечити цибулі необхідну вентиляцію, зберігайте її в сітчастій сумці або спеціальному мішечку. Це покращить циркуляцію повітря та допоможе контролювати рівень вологи.
Оберіть правильне місце
Для короткочасного зберігання (день-два) достатньо миски на кухонному столі. Для тривалого (до кількох місяців) ідеально підійде прохолодне, сухе й темне місце без прямого сонячного світла, наприклад, льох або гараж.
Вас може зацікавити