ua en ru

Позиція щодо невизнання анексії Криму Росією залишається незмінною, - МЗС Туреччини

Позиція щодо невизнання анексії Криму Росією залишається незмінною, - МЗС Туреччини Фото: позиція Туреччини щодо невизнання анексії Криму Росією залишається незмінною (Getty Images)

Позиція Туреччини щодо анексії Росією Криму залишатиметься незмінною. Анкара й далі підтримуватиме суверенітет, а також територіальну цілісність України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на місцеве інформаційне агентство "Анадолу", яке цитує заяву Міністерства закордонних справ Туреччини.

В Анкарі нагадали про те, що Крим був анексований Росією, яка ігноруючи норми міжнародного права провела нелегітимний "референдум".

"У річницю анексії, підтверджуємо незмінність позиції Анкари з питання невизнання ситуації. Наголошуємо на підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Становище кримських татар, які є корінним населенням півострова, залишається пріоритетом для Туреччини. Анкара виступає за збереження історичної ідентичності співвітчизників із числа кримських татар на історичній батьківщині. Туреччина продовжить зусилля щодо забезпечення безпеки і спокійного проживання кримських татар", - йдеться далі в повідомленні.