ua en ru

Порошенко: нікому не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні

Порошенко: нікому не дозволимо стерти пам’ять про Героїв Бузкового гаю в Херсоні Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: Юлія Бойко

Пʼятий президент Петро Порошенко у Херсоні зустрівся із бійцями місцевої тероборони, які у перші дні вторгнення намагалися зупинити російські танки. Ті, хто вижив після важких поранень, зараз не можуть отримати ані статусу, ані допомоги від держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Порошенка в Facebook.

Подвиг Героїв Бузкового парку співмірний із Героями Крут, переконаний Порошенко. "Їх розстріляли, від декого в прямому сенсі не лишилося нічого, крім пам’яті їхніх близьких. І про це досі мовчать, бо здача Херсона - незручна тема", - заявив Порошенко.

Він також застеріг заангажованих представників місцевої влади й колаборантів.

"Якщо ви ще раз спробуєте принизити, і тим більше погрожувати воїнам-оборонцям Херсона, активістам, які пережили окупацію, ми знайдемо сили їх захистити. І думаю, результат вам не сподобається. Нагадаю - вони не побоялися майже з голими руками виступити проти росіян, і своїх гнид теж не побояться. Подумайте про це. А ще про те, що порушувати принцип єдності сьогодні - це в першу чергу шкодити країні", - додав політик.