ua en ru

Польські прикордонники затримали ще одного українця, який допомогав нелегальним мігрантам

Польські прикордонники затримали ще одного українця, який допомогав нелегальним мігрантам Ілюстративне фото (Getty Images)

Польські прикордонники затримали ще одного українця, який допомагав нелегальним мігрантам потрапити до Європейського союзу з Білорусі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Прикордонної служби Польщі в Twitter.

Як повідомляється, вчора до Польщі намагалися нелегально потрапити 60 іноземців, серед яких громадяни Шрі-Ланки, Пакистану та Ефіопії. При цьому вісім з них повернулися на територію Білорусі, коли побачили польські патрулі.

За даними прикордонників, в районі прикордонної застави Дубіче Церковне група агресивних іноземців у бік правоохоронців кидали пляшки з території Білорусі.

Крім того, у районі прикордонної застави Бяловєжа громадянин України був затриманий за пособництво в перевезенні чотирьох нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, що 3 листопада польські прикордонники затримали громадянина України, який перевозив двох іранців з Білорусі.

Закриття кордонів з Білоруссю

Після невдалого бунту лідера ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина у РФ частина його бойовиків прибула до Білорусі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і президент Литви Гітанас Науседа заявили, що найманці можуть здійснювати провокації на кордоні країн НАТО.

Нещодавно повідомлялося, що Польща, Литва, Латвія та Естонія повністю закриють кордони з Білоруссю.

Крім цього, Білорусь із 2020 року займається незаконним перевезенням мігрантів із Близького Сходу. Після прибуття людей до Білорусі їх відправляють на кордони з країнами Балтії та Польщею, щоб вони змогли перейти на територію Європейського союзу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.