Іноді так хочеться домашньої випічки, але в холодильнику мінімум продуктів. Саме тоді виручає цей швидкий рецепт пиріжків без молока та яєць.
Як приготувати випічку, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Підігрійте воду до 40°C, розчиніть дріжджі, додайте цукор і кілька ложок борошна. Залиште в теплі на 15 хвилин — опара має піднятися й стати пухкою.
Додайте сіль, поступово підсипайте решту борошна й вливайте олію. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.
Поділіть тісто на частини, розкачайте коржики, викладіть у центр начинку (повидло, картоплю, капусту або мак) і щільно защипніть краї.
Викладіть пиріжки на пергамент і одразу поставте у розігріту духовку при 180°C. Випікайте 15–17 хвилин до золотистого кольору. Готові пиріжки змастіть маслом вершковим або рослинним (для пісного варіанту).