ua en ru

Підприємства "Нафтогазу" передали спецобладнання та воду постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Підприємства "Нафтогазу" передали спецобладнання та воду постраждалим від підриву Каховської ГЕС Фото: підприємства "Нафтогазу" передали допомогу постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС (naftogaz.com)

Підприємства групи "Нафтогаз" передають для допомоги Херсонській області, що постраждала внаслідок підриву Каховської ГЕС, автомобілі, спецобладнання, пальне, воду, а також надсилають спеціалістів на допомогу місцевій владі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт "Нафтогазу".

"Вчергове росіяни порушили всі можливі закони війни - наша країна переживає техногенну катастрофу, масштаби якої наразі ми ще не можемо до кінця оцінити, тисячі людей за одну добу втратили все, що мали. Ми не можемо залишатися осторонь в такій ситуації. Частина допомоги вже зібрана та відправилась на Херсонщину, частина буде там впродовж тижня", - повідомив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Так, серед шести автомобілів, що підприємства передають на Херсонщину, є всюдихід-амфібія SHERP, з трейлером, два автомобілі-довгоміри, вахтовий автомобіль та оперативний легковий автомобіль.

Крім цього, на допомогу виїхала команда монтажників та зварювальників, які усуватимуть наслідки катастрофи. Херсонщина також отримає обладнання: труби різного діаметру, трактор-навантажувач, водознижуючу установку та дві шламові помпи.

Група також передасть 60 тонн дизельного пального, 60 тонн бензину та 20 тонн фасованої води.

Підрив Каховської ГЕС

Вночі 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. В "Укргідроенерго" повідомили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Через підрив ГЕС під воду пішла низка населених пунктів у Херсонській та Миколаївській областях.

Внаслідок інциденту близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонської області опинилися у критичній зоні. Наразі у Херсонській області підтоплено 29 населених пунктів, з них 10 - на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти після підриву Каховської ГЕС намагаються ще більше погіршити ситуацію на півдні, продовжуючи обстрілювати населені пункти, де проводиться евакуація.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.