ua en ru

Основний союзник. Допомога КНДР критично важлива для Росії, - Буданов

Основний союзник. Допомога КНДР критично важлива для Росії, - Буданов Фото: керівник ГУР Кирило Буданов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Північна Корея нині основний військовий союзник Російської Федерації. Саме КНДР постачає росіянам величезні обсяги озброєнь.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Зараз основний військовий союзник РФ - це КНДР, яка постачає величезні обсяги озброєнь. Це для них критично важливо. Воювати без цього їм буде критично важко", - сказав Буданов.

За його словами, допомога від Білорусі та Ірану, - це обмежені обсяги. Це робиться свідомо цими країнами.

"Так, вони допомагають, але поки що з розуму не зійшли. Це коло (союзників РФ - ред.) не реально розширити. Вони намагалися працювати з Африкою, з Латинською Америкою. Але що вони там можуть взяти? Ті обсяги озброєнь, боєприпасів чи людського ресурсу - він є у дуже обмеженого кола країн. Ну от почали вони відновлювати різко співпрацю з Кубою, ну забрали трошки запчастин до авіації, набрали населення на контракт. І що з того? Це не серйозно. А Північна Корея - це серйозна проблема", - наголосив глава ГУР.

КНДР постачає Росії ракети

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Білому домі заявили, що Росія купила у Північної Кореї балістичні ракети. На початку січня з'явилася інформація, що окупанти вдарили по Харкову північнокорейськими ракетами.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна розповів, що Північна Корея активно поставляла до РФ боєприпаси впродовж усієї осені. За оцінками розвідки, армія РФ могла отримати близько мільйона снарядів з КНДР.

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що росіяни застосували вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва для обстрілів України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.