Популярну страву "Оселедець під шубою" можна перетворити на повноцінний торт, зберігши традиційний смак і додавши ефектну подачу. Готується максимально легко, а вау-ефект гарантований.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк".
Інгредієнти на торт діаметром 24 см:
Для маринування цибулі потрібно:
Спосіб приготування
Очищуємо попередньо відварені овочі та сам оселедець. Замаринуйте цибулю інгредієнтами, вказаними вище. Замочіть желатин для набухання у холодній кип'яченій воді. Овочі натріть на терці.
Половину картоплі викладіть першим шаром та змастіть майонезом, потім викладіть цибулю. На неї викладіть оселедець, моркву та майонез. Наступним шаром викладіть залишки картоплі та зробіть тонкий шар майонезу.
До вареного буряку додайте по 300 г майонезу, сіль та перець. Перебийте інгредієнти блендером до однорідної маси. Желатин декілька секунд розігрійте у мікрохвильовці.
Потім влийте желатинову суміш до бурякової маси. Ще раз перемішайте інгредієнти та залийте буряковим желе торт. Злегка потрясіть форму, щоб уникнути бульбашок повітря в желе.
Поставте в торт в холодильник на 4-6 годин. Потім обережно зніміть форму та прикрасьте торт зеленню та гранатом.
Вас може зацікавити: