Шкірка авокадо часто містить пил, бактерії та залишки пестицидів. Миття перед розрізанням - простий спосіб убезпечити себе від харчових отруєнь і зробити плід безпечнішим.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) виявило, що понад 17% шкірок авокадо мали позитивний результат на Listeria monocytogenes. Це патоген, який може спричинити серйозне захворювання.
Для вагітних та старших людей з ослабленою імунною системою це може становити небезпеку. Навіть якщо ви не їсте шкірку авокадо, бактерії можуть легко потрапити на м’якоть авокадо під час нарізання. Тому правильне миття може зменшити цей ризик.
Щоб безпечно помити авокадо перед використанням, дотримуйтесь цих порад:
Щоб авокадо залишалися свіжими та безпечними, важливо дотримуватись таких правил зберігання:
Вас може зацікавити: