Ці продукти та вітаміни не можна поєднувати з авокадо: ось чому
Які продукти та вітаміни не можна поєднувати з авокадо (фото: Freepik)
Авокадо вважають суперфудом, але не всі знають, що його користь може зникнути через неправильні поєднання. Деякі продукти та вітамінні добавки можуть нейтралізувати цінні речовини цього фрукта або викликати небажані реакції.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Що не можна поєднувати з авокадо
За даними The Nutrition source, авокадо багате на поживні речовини, мононенасичені жири, клітковину, вітаміни групи B, K, C, E, фолієву кислоту, калій, магній та каротиноїди
Однак ризик побічної взаємодії залежить від таких факторів, як споживання авокадо, методи приготування та індивідуальний стан здоров'я.
Американський фонд серця повідомляє, авокадо може взаємодіяти з певними ліками, включаючи антикоагулянти, препарати, що підвищують рівень калію та інгібітори моноаміноксидази (ІМАО)
Крім того, людям із захворювання нирок, слід ретельно стежити за споживанням авокадо. Фрукт містить помірну кількість вітаміну К, який може протидіяти дії варфарину - препарату для розрідження крові.
Варфарин діє шляхом зниження згортання крові через вітамін К-залежні шляхи, тому різкі зміни в споживанні вітаміну К можуть вплинути на ефективність препарату.
Поєднання авокадо з добавками вітаміну К або продуктами з високим вмістом цього мікроелемента, такими як буряк, листова капуста, листя кульбаби, капуста кале, листя гірчиці, шпинат і листя ріпи, може підвищити рівень вітаміну К і вплинути на ефективність ліків.
Продукти, яких слід уникати при споживанні авокадо
Західний Вашингтонський університет повідомляє, що тирамін природним чином міститься у витриманих, ферментованих, копчених або перестиглих продуктах. Він може спричинити небезпечні стрибки артеріального тиску у людей, які приймають інгібітори моноаміноксидази (МАО) або певні антибіотики, такі як лінезолід.
Перестиглі авокадо містять помірний або високий рівень тираміну.
Щоб контролювати споживання тираміну, уникайте поєднання авокадо з іншими продуктами з високим вмістом тираміну, такими як:
- витримані сири
- алкоголь (темне пиво, червоні вина, деякі лікери)
- кава
- в'ялене або копчене м'ясо
- ферментовані продукти
- перестиглі фрукти (включаючи банани)
Вживання авокадо з рафінованими зернами, такими як білий хліб, біле борошно та білий рис, не шкідливе, але може не оптимізувати загальну харчову цінність. Намагайтесь поєднувати авокадо з такими продуктами:
- цільнозернові, житні або багатозернові продукти
- коричневий рис
- гречка
- просо
- овес
Вас може зацікавити:
- Названа кількість авокадо на день, яка дозволить прожити довше
- Тренер розкрив правду про авокадо, яку від вас приховували
- Чим корисна шкірка від авокадо
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.