ua en ru

Окупанти вдарили по Запорізькому району з балістики, - ОВА

Окупанти вдарили по Запорізькому району з балістики, - ОВА Фото: обстріл Запорізького району з балістики влаштувала РФ 7 вересня (ілюстрація/Getty Images)

Окупанти обстріляли Запорізький район у четвер, 7 вересня. Ворог для удару використав балістичне озброєння.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Запорізької ОВА Юрія Малашка.

"Ворог поцілив по Запорізькому району.Попередньо відомо про удар балістичним озброєнням", - розповів очільник регіону.

За його словами, на місце вже вирушили всі відповідні служби.

"Залишайтесь в укриттях та не ігноруйте сповіщення про небезпеку!" - додав Малашко.

Оновлено. Окупанти обстріляли Запорізький район о 10.20.

"Ворог поцілив о 10.20, скоріш за все, балістичною ракетою, в один із об'єктів цивільної інфраструктури. Цей об'єкт зазнав руйнувань, але, на щастя, без постраждалих", - розповів голова ОВА Юрій Малашко, уточнивши, що сигнал повітряної тривоги було оголошено за 20 хвилин до удару.

Коментуючи серйозність руйнувань голова ОВА зазначив, що наразі йде гасіння пожежі через обстріл. Після того, як рятувальники впораються з вогнем, буде проведено обстеження та визначено тип ворожого снаряду.

Обстріли Запоріжжя

Запоріжжя із постійною періодичністю обстрілює Росія після масштабного вторгнення в Україну, використовуючи різні види озброєння.

Цей обстріл - другий за два останні дні. Буквально вчора, 6 вересня, окупанти обстріляли один із районів Запоріжжя, внаслідок чого поранення отримали двоє працівників підприємства.

Нагадаємо, Росія вперше використала балістику для ударів по Києву у січні 2023 року. Столицю ворог атакував ракетами зенітного комплексу С-400. А з початку вторгнення окупанти для ударів по Україні використовують три види балістики - "Точка-У", "Іскандер-М" та зенітні комплекси С-300 та С-400.

Проблема полягає в тому, що українська ППО не може ефективно збивати цей вид ракет. Докладніше про них - читайте у матеріалі РБК-Україна.