ua en ru

В Офісі президента спростували заяви про відмову виступу Зеленського на "Євробаченні"

В Офісі президента спростували заяви про відмову виступу Зеленського на "Євробаченні" Фото: прес-секретар президента України Сергій Никифоров (Віталій Носач, РБК-Україна)

Офіс президента спростував заяви ЗМІ про те, що нібито Володимир Зеленський звертався до організаторів пісенного конкурсу "Євробачення" з проханням виступити онлайн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря президента Сергія Никифорова.

"Інформація The Times не відповідає дійсності. Офіс президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу "Євробачення" з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу чи на будь-якому іншому етапі конкурсу", - зазначив він.

Оновлено

Європейська мовна спілка опублікувала заяву про нібито прохання Володимира Зеленського звернутися до глядачів "Євробачення".

"Прохання пана Зеленського звернутись до глядачів на пісенному конкурсі Євробачення, незважаючи на те, що воно зроблене з похвальними намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечило б правилам заходу", - йдеться у повідомленні.

Проте прес-секретар президента у коментарях в соцмережі заперечив цю інформацію. Никифоров наголосив, що Володимир Зеленський особисто також не звертався до організаторів.

В Офісі президента спростували заяви про відмову виступу Зеленського на "Євробаченні"

скриншот facebook.com/sergii.nykyforov

Нагадаємо, видання The Times повідомило, що нібито Володимир Зеленський просив організаторів "Євробачення" звернутися до глядачів під час фіналу конкурсу.

За даними ЗМІ, Європейська мовна спілка відмовила президенту України через "небажанням політизувати конкурс".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.